Ciorba de ied cu leustean

de amalia01 in Ciorbe, 27 Apr 2017 | 12662 vizualizari

 

A trecut si Pastele...
   A trecut si nebunia cu gatitul: ce ciorba fac? ce friptura? ce aperitive? ce prajituri?
   Anul acesta am vrut sa gatesc mai traditional...retete cu care mama ne facea sa lingem farfuriile.
   In acest capitol, se inscrie si "Ciorba de ied cu leustean" pentru ca noi, copiii, refuzam categotic sa mancam carne de miel.
 
Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de carne de ied, cu os
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 cartofi
  • apa
  • 1 legatura de leustean verde
  • sare
  • 1 ou
  • 3 lg de smantana grasa
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied cu leustean:

Osul il pui la fiert, in putina apa cu sare si il lasi sa dea 3-4 clocote ( fierbe la foc iute 2 minute). Speli bine osul si il pui din nou in oala in care vrei  sa prepari ciorba, impreuna cu toate zarzavaturile tocate marunt, un strop de sare si lasi totul la foc mic.

Cand toate sunt bine fierte, stingi focul si lasi sa se racoreasca. Scoti osul si desfaci carnea de pe el, apoi o adaugi inapoi in ciorba. 

Bati bine oul impreuna cu smantana si il adaugi treptat, amestecand continuu, ca sa nu se taie.

Speli bine leusteanul si il toci marunt, apoi il adaugi peste ciorba si acoperi cu un capac .

Servesti ciorba fierbinte, dar cu grija sa nu fiarba fiindca se taie oul! Daca vrei, adaugi leustean proaspat si ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata